ICO’s 2018-03-20T17:10:17+00:00

Wat is een ICO?

ICO is de afkorting van Initial Coin Offering. Het betekent dat iemand investeerders enkele eenheden van een nieuwe cryptocurrency of cryptotoken biedt in ruil voor cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum. Sinds 2013 worden ICO’s vaak gebruikt om de ontwikkeling van nieuwe cryptocurrencies te financieren. Het vooraf gemaakte token kan eenvoudig worden verkocht en verhandeld op alle cryptocurrencybeurzen als er vraag naar is.

Met het succes van Ethereum worden ICO’s meer en meer gebruikt om de ontwikkeling van een crypto-project te financieren door een token te lanceren dat op de een of andere manier in het project is geïntegreerd. Met deze ommekeer is ICO een hulpmiddel geworden dat niet alleen een valuta, maar ook het hele financiële systeem radicaal zou kunnen veranderen. ICO-tokens kunnen de effecten en aandelen van morgen worden.

Korte inleiding

De eerste cryptocurrency die door een ICO werd verspreid, zou Ripple kunnen zijn. Begin 2013 begon Ripple Labs het Ripple-betalingssysteem te ontwikkelen en creëerde het een 100 miljard XRP-tokens. Het bedrijf heeft deze tokens verkocht om de ontwikkeling van het Ripple-platform te financieren.

Later in 2013 beloofde Mastercoin een laag bovenop Bitcoin te creëren om slimme contracten uit te voeren en Bitcoin-transacties te tokeniseren. De ontwikkelaar verkocht een miljoen Mastercoin-tokens tegen Bitcoin en ontving ongeveer $ 1 miljoen.

Verschillende andere cryptocurrencies zijn gefinancierd met ICO, bijvoorbeeld Lisk, die begin 2016 haar munten voor ongeveer $ 5 miljoen verkocht. De meest prominente is echter Ethereum. Medio 2014 verkocht de Ethereum Foundation ETH tegen 0.0005 Bitcoin per ETH. Hiermee ontvingen ze bijna $ 20 miljoen, wat één van de grootste crowdfunding-acties ooit is geworden. Dit fungeerde tevens als de kapitaalbasis voor de ontwikkeling van Ethereum.

Aangezien Ethereum zelf de kracht van slimme contracten ontketende, opende het de deur voor een nieuwe generatie Initial Coin Offering.

Ethereum – Crowdfunding machine

Eén van de gemakkelijkste toepassingen van het slimme contractsysteem van Ethereum is het maken van een eenvoudig token dat kan worden afgehandeld op de Ethereum-blockchain in plaats van Ether. Dit soort contract was gestandaardiseerd met ERC # 20. Het maakte Ethereum gastheer van zo’n grote reikwijdte van ICO dat u met zekerheid kunt zeggen dat Ethereum zijn Killer App heeft gevonden als een gedistribueerd platform voor crowdfunding en fondsenwerving.

De meest prominente demonstratie van het potentieel van de slimme contracten van Ethereum is The DAO. Het gedistribueerde investeringsbedrijf werd gestimuleerd met $ 100 miljoen aan Ether. De beleggers ontvingen Dao Token in ruil tegen Ether. Deze had een eigen marktprijs en stelde de houder in staat deel te nemen aan het bestuur van de DAO. Nadat het was gehackt, faalde de DAO echter.

Het concept van het financieren van projecten met een token op Ethereum werd de blauwdruk voor een nieuwe en zeer succesvolle generatie van crowdfundingprojecten. Als u het al hebt uitgeprobeerd, weet u dat beleggen in een token op Ethereum zeer eenvoudig is: u draagt ETH over, plakt het contract in uw portemonnee – en de tokens verschijnen in uw account en u bent vrij om ze over te maken.

Voorbeelden van succesvolle Initial Coin Offering op Ethereum zijn:

  • Augur
  • Melonport
  • Golem
  • ICONOMI
  • Singular DTV
  • First Blood
  • Digix DAO

Elke maand zijn er tientallen ICO’s die nieuwe en creatieve manieren verkennen om de toepassing met het token te verbinden en slimme contracten te gebruiken om meer functies aan deze tokens toe te voegen.

Het potentieel van deze trend is enorm. ICO stelt elk individu en elk bedrijf in staat gemakkelijk vrij verhandelbare tokens te lanceren om geld in te zamelen. Het kan worden gebruikt om het financiële systeem van aandelen, waardepapieren enzovoort volledig te reconstrueren. Dit zorgt niet alleen voor de decentralisatie van geld, maar ook van de creatie en handel van aandelen.

Als u de marktkapitalisatie van Ethereum wilt beoordelen, moet u niet alleen kijken naar de marktkapitalisatie van Ether zelf, maar ook naar de waarde van het token, dat iets van $ 300 miljoen toevoegt aan Ethereums marktkapitalisatie van $ 4 miljard.

Bronnen om u te helpen

Om beleggingsbeslissingen te nemen, moet u eerst uw eigen mening vormen. De volgende bronnen kunnen u helpen om veel informatie over vroegere, huidige en toekomstige ICO te vinden:

De ICO’s op dit moment: