Bitcoin Cash 2018-03-20T17:24:24+00:00

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) is een bijgewerkte versie van de Bitcoin Core-software. Het werd gelanceerd op 1 augustus 2017. De belangrijkste upgrade aangeboden door Bitcoin Cash is een verhoging van de bloklimiet tot 8 MB. Hierdoor kunnen miners in de BCH-ketting meer betalingen per seconde verwerken. Dit zorgt voor snellere, goedkopere transacties en een veel vlottere gebruikerservaring.

Waarom werd Bitcoin Cash gecreëerd?

Bitcoin Cash is gemaakt om de essentiële kwaliteiten van geld die eigen zijn aan de originele Bitcoin-software terug te brengen. In de loop van de jaren werden deze kwaliteiten uit Bitcoin Core gefilterd en werd de vooruitgang onderdrukt door verschillende mensen, organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het Bitcoin-protocol. Het gevolg is dat Bitcoin Core op dit moment onbruikbaar is als geld vanwege de steeds hogere tarieven per transactie en overdrachtstijden van uren tot dagen. Dit komt allemaal door de problemen die worden veroorzaakt door het vol zijn van de blokken van Bitcoin Core.

Kort gezegd zijn “blokken” groeperingen van nieuwe transacties die aan de blockchain worden toegevoegd. In Bitcoin worden transacties blok voor blok verwerkt. Bitcoin is ontworpen om 6 blokken per uur te targeten, of één om de tien minuten. Jaren geleden werd een kunstmatige limiet voor de grootte van blokken aan de Bitcoin Core-code toegevoegd om een mogelijke aanvalsvector te voorkomen, waarbij een massaal aantal transacties het netwerk zou kunnen verzwakken. Destijds was het maken van transacties gratis, zodat een hacker een groot aantal transacties tussen zijn eigen portemonnees kon verzenden, waardoor alle anderen in het netwerk gedwongen werden grote hoeveelheden gegevens te downloaden en op te slaan. De limiet voor de maximale grootte van de blokken werd willekeurig ingesteld op 1MB (d.w.z. de opslagcapaciteit die door een diskette werd aangeboden vanaf het midden van de jaren ’80). In die tijd was dit nog duizenden keren hoger dan het daadwerkelijke gebruik van het vereiste netwerk. Het is duidelijk dat de bloklimiet nooit bedoeld was om de groei van het netwerk te onderdrukken, maar alleen om te verdedigen tegen een theoretische aanvalsvector.

Het aannemen van Bitcoin door gebruikers begon langzaam, en het was pas in 2012 dat de blockchain 250 transacties per blok verwerkte, of ongeveer 1500 transacties per uur. Het duurde nog twee jaar om dit aantal te verdubbelen en tegen 2014 verwerkte het Bitcoin-netwerk 500 transacties per blok.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Bitcoin Cash.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

ledger nano s bitcoin cash

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

Exodus beweert de allereerste desktopwallet te zijn met ShapeShift ingebouwd in de interface. Met ShapeShift kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies direct uitwisselen, bijvoorbeeld van bitcoin naar litecoin of van ethereum naar dash. Exodus heeft een supereenvoudige gebruikersinterface met alle benodigde functionaliteiten voor de overgrote meerderheid van crypto-handelaars en investeerders.

Met deze multifunctionele wallet hebben gebruikers volledige controle over hun privé-sleutels. Het is esthetisch aantrekkelijk en geeft toegang tot het personaliseren van functies en tot prachtige live portfoliografieken.

exodus

Download Exodus

Bitcoin Cash kopen

Bitcoin Cash kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.