Bitcoin 2018-03-20T17:23:30+00:00

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een vorm van digitale valuta, elektronisch gemaakt en bewaard. Niemand bestuurt het. Bitcoins worden niet afgedrukt, zoals dollars of euro’s, maar worden geproduceerd door mensen en in toenemende mate bedrijven, die computers over de hele wereld gebruiken, met behulp van software gespecialiseerd in wiskundige problemen.

Het is de eerste soort binnen een groeiende categorie geld die bekend staat als cryptocurrency. Bitcoin kan worden gebruikt om dingen elektronisch te kopen. In die zin is het net als conventionele dollars, euro’s of yen, die ook digitaal worden verhandeld. De belangrijkste eigenschap en hetgeen dat het onderscheidt van conventioneel geld, is dat het gedecentraliseerd is. Geen enkele instelling bestuurt het netwerk. Dit stelt sommige mensen gerust, omdat het betekent dat een grote bank hun geld niet kan beheren.

Wie creëerde Bitcoin?

Bitcoin is gemaakt door Satoshi Nakamoto uit Japan. Of, zeggen sommigen, hij of zij kan een Finse socioloog of een wiskundige uit Israël zijn. Sommigen denken dat Nakamoto het pseudoniem is van softwareontwikkelaar Gavin Andresen, anderen denken dat het Tesla-maker Elon Musk is. (Beiden hebben de claim ontkend.) Wie het ook is, de persoon achter bitcoin heeft nooit een interview gegeven.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Bitcoin.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

nano ledger s bitcoin

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

Coinbase is een van ’s werelds eerste cryptocurrencybeurzen en walletplatforms waarmee je Bitcoin, Ethereum en Litecoin kunt kopen en opslaan.

Voordelen:

  • 4 miljoen gebruikers
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin.
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • Tweestapsverificatie en email verificatie

coinbase

Coinbase Wallet

Exodus beweert de allereerste desktopwallet te zijn met ShapeShift ingebouwd in de interface. Met ShapeShift kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies direct uitwisselen, bijvoorbeeld van bitcoin naar litecoin of van ethereum naar dash. Exodus heeft een supereenvoudige gebruikersinterface met alle benodigde functionaliteiten voor de overgrote meerderheid van crypto-handelaars en investeerders.

Met deze multifunctionele wallet hebben gebruikers volledige controle over hun privé-sleutels. Het is esthetisch aantrekkelijk en geeft toegang tot het personaliseren van functies en tot prachtige live portfoliografieken.

exodus

Download Exodus

Bitcoin kopen

Bitcoin kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.