Cardano 2018-03-20T17:24:53+00:00

Wat is Cardano?

Cardano is de thuisbasis van de Ada cryptocurrency, die kan worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van digitale fondsen. Dit digitale geld vertegenwoordigt de toekomst van geld, wat snelle, directe overdrachten mogelijk maakt die gegarandeerd veilig zijn door het gebruik van cryptografie.

Cardano is meer dan alleen een cryptocurrency, maar het is een technologisch platform dat in staat is om financiële applicaties uit te voeren die momenteel dagelijks worden gebruikt door individuen, organisaties en overheden over de hele wereld. Het platform wordt in lagen gebouwd, waardoor het systeem de flexibiliteit heeft om gemakkelijker te onderhouden en upgrades mogelijk te maken met behulp van soft forks. Nadat de afwikkelingslaag waarop Ada zal draaien is voltooid, zal een afzonderlijke rekenlaag worden gebouwd om slimme contracten af te handelen, zijnde de digitale juridische overeenkomsten die de toekomstige handel en het bedrijfsleven zullen onderbouwen. Cardano zal ook gedecentraliseerde applicaties of dapps uitvoeren, diensten die niet door een enkele partij worden beheerd maar in plaats daarvan op een blockchain werken.

Dit is het eerste blockchain-project dat is ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke filosofie en het enige dat is ontworpen en gebouwd door een wereldwijd team van vooraanstaande academici en ingenieurs. Het is essentieel dat de technologie veilig, flexibel en schaalbaar is voor gebruik door vele miljoenen gebruikers. Daarom is veel aandacht en zorg van enkele van de leidende experts op hun vakgebied besteed aan het project en geïnformeerde ontwerpbeslissingen. De wetenschappelijke nauwkeurigheid die wordt toegepast op missiekritieke systemen zoals de lucht- en ruimtevaart en het bankwezen, is gebracht op het gebied van cryptocurrencies, met een hoge mate van betrouwbaarheid. Wij geloven dat dit de eerste keer is dat dit is gebeurd.

Een belangrijke innovatie van Cardano is dat het de behoeften van gebruikers in evenwicht brengt met die van toezichthouders en zo privacy en regelgeving combineert. De visie voor Cardano is dat haar nieuwe stijl van gereguleerde computing grotere financiële inclusie zal brengen door iedereen toegang te bieden tot eerlijke financiële diensten.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Cardano.

Daedalus is een wallet voor Cardano. Daedalus zorgt ervoor dat persoonlijke sleutels onder clientbeheer staan, ze worden nooit verzonden of opgeslagen buiten het apparaat van de klant. Het bevat ook een back-up / herstel om indien nodig uw geld te recupereren.

Deadalus wallet cardano

Download Deadalus

Cardano kopen

Cardano kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.