Dash 2018-03-20T17:25:43+00:00

Wat is Dash?

Dash is ontwikkeld op basis van Bitcoin met een paar aanpassingen. Het werd gemaakt in januari 2014 en had toen de naam ‘Darkcoin’.

De exclusieve technologieën van Dash; InstantSend en PrivateSend stellen de gebruiker in staat om transacties in een razend tempo te verzenden en te ontvangen. Het meest opvallende kenmerk van Dash is dat u niet te lang hoeft te wachten op de transactie. Dit staat in schril contrast met de werking van Bitcoin, wat enkele minuten in beslag neemt voor de bevestiging van de transactie. Eenvoudig gezegd, wanneer een handelaar een transactie in Bitcoin doet, kan het 10 minuten tot een paar uur duren om deze transactie te bevestigen. Dit heeft invloed op de snelheid van de uitvoering, wat niet het geval is met Dash.

Het autonoom bestuurssysteem is een ander kenmerk van Dash, waardoor het zo populair en veel gevraagd is. Het betekent dat het zijn netwerk toestaat om middelen toe te wijzen voor de ontwikkeling en marketing van munten door te stemmen over het voorstel. Iedereen kan het voorstel in het netwerk invoeren. De kern van de zaak is dat Dash sneller en anoniemer is dan Bitcoin. Hoewel anonimiteit aanvankelijk deel uitmaakte van Bitcoin is de anonimiteitsfactor in Bitcoin afgenomen, door de wijziging in de technologie.

Een snel overzicht van de punten die hebben geleid tot de opkomst Dash

Hoewel Bitcoin de meest populaire cryptocurrency is, zijn er bepaalde nadelen aan. Deze lacunes hebben geleid tot de opkomst van Dash als alternatieve valuta, die gebaseerd is op Bitcoin.

De voorgenoemde lacunes zijn:

 • De behoefte aan snellere transacties
 • De behoefte aan anonimiteit
 • Geen bevestigingstransactie

Dit zijn de drie kritische factoren die hebben geleid tot de opkomst van Dash en zijn ook verantwoordelijk voor zijn steeds toenemende populariteit.

Belangrijkste kenmerken van Dash

Er zijn verschillende andere functies die het toegankelijk maken; laten we er snel naar kijken:

 1. Privacy – Dit is een integraal aspect van elke transactie. Met behulp van Dash kunt u uw betalingen anoniem houden. Deze functie zorgt ervoor dat enkel jij toegang hebt tot uw financiële gegevens.
 2. Instant – Een andere eigenschap, die Dash een dominante positie geeft, is dat u de overdracht onmiddellijk kan doen. Het maakt gebruik van de kracht van het hoofdknoopnetwerk om de instant-technologie te triggeren. Als u tijdens de overdracht de optie instant in de portemonnee selecteert, wordt uw transactie binnen vier seconden verwerkt.
 3. Lagere kosten – De meeste transacties in cryptocurrency kosten weinig of niets, waardoor het een betere optie is in vergelijking met andere geldoverschrijvingsmiddelen zoals Paypal of Western Union.
 4. Globaal– Met behulp hiervan kunt u wereldwijd geld verzenden en ontvangen, en dat tegen dezelfde vergoeding of minder.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Dash.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

ledger nano s dash

Voordelen:

 • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
 • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
 • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
 • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

Exodus beweert de allereerste desktopwallet te zijn met ShapeShift ingebouwd in de interface. Met ShapeShift kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies direct uitwisselen, bijvoorbeeld van bitcoin naar litecoin of van ethereum naar dash. Exodus heeft een supereenvoudige gebruikersinterface met alle benodigde functionaliteiten voor de overgrote meerderheid van crypto-handelaars en investeerders.

Met deze multifunctionele wallet hebben gebruikers volledige controle over hun privé-sleutels. Het is esthetisch aantrekkelijk en geeft toegang tot het personaliseren van functies en tot prachtige live portfoliografieken.

exodus

Download Exodus

Dash kopen

Dash kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.