EOS 2018-03-20T17:26:32+00:00

Wat is EOS?

EOS is een blockchain-platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dapps), in functie is het vergelijkbaar met Ethereum. Dit vergemakkelijkt de ontwikkeling van dapps door het voorzien van een reeks diensten die op een besturingssysteem lijken en van functies waarvan dapps gebruik kunnen maken.

Het idee achter EOS is om de beste eigenschappen en beloftes van de verschillende slimme contracttechnologieën die er zijn (bijv. beveiliging van Bitcoin, computerondersteuning van Ethereum) bij elkaar te brengen, namelijk een enorm schaalbaar dapplicatieplatform voor de dagelijkse gebruiker om de komende blockchain economie te versterken. EOS belooft een echte concurrent te worden in de dapp-arena, waardoor de toetredingsdrempel voor ontwikkelaars en anderen die blockchain-gebaseerde oplossingen zoeken, wordt verlaagd.

De EOS-visie is om een blockchain-dapp-platform op te richten dat veilig en soepel kan schalen naar duizenden transacties per seconde, en tegelijkertijd een toegankelijke ervaring biedt voor app-ontwikkelaars, ondernemers en gebruikers. Ze zijn gericht op het leveren en voltooien van het besturingssysteem voor gedecentraliseerde applicaties die op het web zijn gericht door services zoals gebruikersauthenticatie, cloudopslag en serverhosting aan te bieden. Het EOS-netwerk is een kant en klaar platform voor apps waarmee ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een volledig authentificatiesysteem. Gebruikersaccounts, compleet met verschillende bevoegdheidsniveaus en hun eigen lokaal beveiligde gebruikersgegevens zijn een kenteken van het netwerk. De nieuwste EOS-updates hebben gedeelde databasetoegang tussen accounts mogelijk gemaakt en de mogelijkheid om gebruikersgegevens op een lokale machine buiten de blockchain op te slaan.

Het herstellen van gestolen accounts wordt ook in het systeem geïntegreerd, met verschillende methoden om uw identiteit te bewijzen en de toegang tot een gecompromitteerd account te herstellen. Serverhosting en cloudopslag maken ook deel uit van het EOS-systeem, wat betekent dat applicatieontwikkelaars applicaties en web interfaces kunnen bouwen en implementeren met hosting, cloudopslag en downloadbandbreedte voorzien door het EOS-systeem. Dit stimuleert ontwikkelaars om hun ideeën werkelijkheid te laten worden, zonder de eisen van het beveiligen van opslag en bandbreedte.

De ontwikkelaar krijgt rechtstreeks toegang tot gebruiksanalyses voor opslag en bandbreedte van EOS en kan limieten instellen voor specifieke toepassingen op elk gewenst niveau. Deze services worden betaald door EOS-tokens in te zetten. De meest voorkomende blockchains (denk aan Bitcoin en Ethereum) gebruiken “consensus over de status”, wat betekent dat op elk moment alle computers in het netwerk de huidige status van de hele blockchain kunnen controleren om fraude te voorkomen en transacties te bevestigen. De blockchain is in die gevallen een grafiek van de status van het systeem en bij de toevoeging van elk nieuw blok aan de blockchain, nemen knooppunten op het netwerk elke transactie uit het blok en werken de status bij van elk adres dat aan die transacties is gekoppeld.

Wanneer consensus over gebeurtenissen wordt gebruikt, ligt de focus op de transacties (of eenvoudigweg berichten) in tegenstelling tot de status. In plaats van de status van het netwerk op een bepaald moment te verifiëren, verifiëren knooppunten de reeks gebeurtenissen die tot nu toe hebben plaatsgevonden om de netwerkstatus bij te houden. Het resultaat is een systeem dat meer tijd nodig heeft om de geschiedenis van transacties opnieuw te bevestigen bij het opnieuw opstarten, maar kan een veel hogere doorvoer van transacties verwerken eens het systeem aan het draaien is. Wat dit eenvoudigweg betekent, is dat het EOS-netwerk kan schalen naar één miljoen berichten of transacties per seconde op één machine en in theorie oneindig kan schalen op meerdere machines tegelijkertijd.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor EOS.

Exodus beweert de allereerste desktopwallet te zijn met ShapeShift ingebouwd in de interface. Met ShapeShift kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies direct uitwisselen, bijvoorbeeld van bitcoin naar litecoin of van ethereum naar dash. Exodus heeft een supereenvoudige gebruikersinterface met alle benodigde functionaliteiten voor de overgrote meerderheid van crypto-handelaars en investeerders.

Met deze multifunctionele wallet hebben gebruikers volledige controle over hun privé-sleutels. Het is esthetisch aantrekkelijk en geeft toegang tot het personaliseren van functies en tot prachtige live portfoliografieken.

exodus eos

Download Exodus

EOS kopen

EOS kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.