Ethereum Classic 2018-03-20T17:27:44+00:00

Wat is Ethereum Classic?

Wat de kernfunctionaliteit betreft, is Ethereum Classic een tweeling van Ethereum. Ethereum is net als Bitcoin een grote cryptocurrency, buiten het feit dat het niet afgestemd is op het retailnetwerk, maar van groot belang is voor grote instellingen. Ethereum en Ethereum Classic hebben beide de Slimme Contract-technologie, wat betekent dat transacties worden geregistreerd op de blockchain. De registratie vindt plaats omdat er bij een transactie een slimme contract tussen de partijen wordt vrijgegeven waarin een overeenkomst wordt gesloten.

Er is slechts één belangrijk verschil tussen Ethereum en Ethereum Classic. Ethereum is een enigszins geüpgraded versie. Om de originele versie te upgraden, moest er een fork ontstaan. Ethereum scheidde zich in een aparte codeketting. Ethereum Classic heeft de originele Ethereum-code. Het token ervan wordt ‘Classic Ether’ genoemd.

Ethereum Classic werkt niet alleen als een digitale valuta, maar heeft ook een schat aan functies, waaronder het gebruik in projectontwikkeling, crowdfunding, het maken van voorstellen en het stemmen, en een open ideeënmarktplaats.

Geschiedenis van Ethereum Classic

Zoals eerder vermeld, vertegenwoordigt Ethereum Classic de originele Ethereum-code, als resultaat van een afsplitsing tussen Ethereum en Ethereum Classic. Dit gebeurde in de zomer van 2015.

De geschiedenis van de splitsing tussen Etherium en Etherium Classic ontstond toen iemand in staat was om geld van de Ethereum-blockchain te stelen door een foutje in de code die het stelen toeliet. De meeste mensen waren hier niet blij mee en wilden hun geld terughalen. Dit collectief deed een beroep op een wijziging in de codering ter bescherming tegen toekomstige diefstal. Het meeste geld is opgehaald, de code is bijgewerkt en Ethereum zoals we het kennen, ging als volgt door.

Andere mensen waren het echter niet eens met het wijzigen van de code, op basis van het willen handhaven van de integriteit van het oorspronkelijke protocol. Als zodanig heeft Ethereum Classic de originele code gehandhaafd. Het onderscheid tussen de twee crypto’s werd gevormd via een fork.

In 2016 moest Ethereum Classic een andere fork nemen om hun interne prijsstelling te regelen. Nog een nieuwe fork is gepland voor 2017, om het huidige onbeperkte aanbod te veranderen naar een begrensde hoeveelheid van ongeveer 210 miljoen.

Hoe Ethereum Classic Werkt

Net als Ethereum verzendt Ethereum Classic een slim contract naar zijn gebruikers, waarin de transactie-informatie is ingesloten. Er is een mogelijkheid voor toekomstige ontwikkeling om nog veel andere toepassingen toe te staan. Het heeft een gedecentraliseerde Turing-complete virtuele machine en de Ethereum Virtual Machine.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Ethereum Classic.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

ledger nano s ethereum classic

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

Exodus beweert de allereerste desktopwallet te zijn met ShapeShift ingebouwd in de interface. Met ShapeShift kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies direct uitwisselen, bijvoorbeeld van bitcoin naar litecoin of van ethereum naar dash. Exodus heeft een supereenvoudige gebruikersinterface met alle benodigde functionaliteiten voor de overgrote meerderheid van crypto-handelaars en investeerders.

Met deze multifunctionele wallet hebben gebruikers volledige controle over hun privé-sleutels. Het is esthetisch aantrekkelijk en geeft toegang tot het personaliseren van functies en tot prachtige live portfoliografieken.

exodus

Download Exodus

Ethereum Classic kopen

Ethereum Classic kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.