IOTA 2018-03-20T17:28:25+00:00

Wat is IOTA?

IOTA staat voor Internet of Things Application en het is een nieuwe cryptotechnologie die transacties tussen apparaten op het Internet of Things (IoT) mogelijk maakt. De munt lost de transactiekosten en schaalbaarheidsproblemen van blockchain-technologieën op door het blok en de ketting te verwijderen. In plaats daarvan moet u twee eerdere transacties verifiëren om een transactie bij het IOTA-grootboek in te voeren.

Deze verificatiemethode betekent dat er geen centraal grootboek is en dat miners het netwerk niet hoeven aan te drijven. Omdat de apparaten op het netwerk elkaars transacties willekeurig verifiëren, bouwen ze consensus op via het web van verbindingen tussen transacties. In cryptografie staat dit type verificatie bekend als Directed Acyclic Graph (DAG), maar de makers van IOTA noemen dit de Tangle. Aangezien het rekenvermogen in de Tangle toeneemt naarmate het netwerk groeit, biedt IOTA veelbelovende, kosteloze en snelle transacties. Het is ook ontworpen om microbetalingen en betalingen tussen machines te verwerken, waardoor een hele micro-economie tussen machines mogelijk wordt.

IOTA heeft een reeks functies die uniek zijn dankzij de architectuur:

Schaalbaarheid: IOTA kan een hoge transactiedoorvoer behalen dankzij parallelle validatie van transacties zonder limiet wat betreft het aantal transacties dat in een bepaald interval kan worden bevestigd

Geen transactiekosten: De munt heeft geen transactiekosten.

Decentralisatie: Geen miners. Elke deelnemer aan het netwerk dat een transactie doet, neemt actief deel aan de consensus. Op deze manier is het meer gedecentraliseerd dan elke Blockchain.

Kwantum-immuniteit: Het gebruikt een nieuw ontworpen trinaire hashfunctie genaamd Curl, die kwantumimmuun is (Winternitz-handtekeningen)

Wat is het Internet of Things?

Kort gezegd, is dit het concept van het in principe verbinden van elk apparaat met het internet via een aan en uit-schakelaar (en/ of met elkaar). Dit omvat alles van mobiele telefoons, koffiezetapparaten, wasmachines, koptelefoons, lampen, draagbare apparaten en bijna alles wat u maar kunt bedenken. Dit geldt ook voor onderdelen van machines, bijvoorbeeld een straalmotor van een vliegtuig of de boor van een booreiland. Zoals ik al zei, als het een aan en uit-schakelaar heeft, is de kans groot dat het een deel van het IoT is.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor IOTA.

Als u aan de slag gaat met de IOTA wallet, kan het heel moeilijk zijn om het verschil te begrijpen tussen een lichte en een volledige knoop en welke typen wallets er zijn. IOTA Support heeft tutorials voor alle opties, maar het is belangrijk om eerst de verschillen te begrijpen.

iota wallet

Full Node (GUI): Dit is een IRI (IOTA Reference Implementation) die wordt uitgevoerd en lokaal wordt benaderd via een GUI. Elk volledig knooppunt moet via een statisch IP-adres met de buren zijn verbonden om te kunnen functioneren.

Headless Node: Een volledig knooppunt in uw lokale console. U heeft toegang via een eenvoudige gebruikersinterface met de naam Nostalgia in uw browser. Het heeft dezelfde vereisten als een volledig GUI-knooppunt, maar heeft als voordeel dat u meerdere Seeds (Accounts) tegelijk kunt openen.

Light Wallet (GUI): Een lokale interface die toegang biedt tot een volledig knooppunt in een andere omgeving (bijvoorbeeld een knooppunt op een server; Let op: uw seed verlaat NOOIT uw computer).

Download IOTA wallet

IOTA kopen

IOTA kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.