Lisk 2018-03-20T17:29:13+00:00

Wat is Lisk?

Lisk (LSK) is een open source blockchain-platform met LSK-tokens waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen schrijven in de Javascript-programmeertaal. Lisk geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om applicaties te bouwen op hun eigen sidechain gekoppeld aan het Lisk-netwerk, met hun eigen token.

Met het doel om blockchainontwikkeling toegankelijker te maken, werd de munt in mei 2016 een nieuwe fork van Crypti gesplitst door Max Kordek en Oliver Beddows. Kort na zijn beursgang werd LSK de tweede meest populaire cryptocurrency die tegen Bitcoin werd verhandeld.

Lisk is een cryptocurrency die een platform van de volgende generatie biedt dat de ontwikkeling en distributie van Javascript-gebaseerde blockchain-applicaties mogelijk maakt. Lisk biedt een eenvoudig te gebruiken interface en toegang tot een volledig ecosysteem. Via LSK kunnen ontwikkelaars hun applicaties bouwen, publiceren, distribueren en monetariseren binnen een door cryptocurrency aangedreven systeem dat het gebruik van op maat gemaakte blockchains, slimme contracten, cloudopslag en computerknooppunten mogelijk maakt.

Waarom gebruikt Lisk Javascript?

Het team heeft besloten om Javascript voor een paar redenen te gebruiken. De belangrijkste reden is dat het toegankelijk is voor elke ontwikkelaar en eigenlijk overal op internet aanwezig is. JS wordt gebruikt om interactieve elementen toe te voegen op bijna elke website. Leuk weetje: Javascript werd in slechts 10 dagen geschreven en is de meest populaire programmeertaal ter wereld. Door gebruik te maken van JS geeft het team blockchain-toegang tot de meest gebruikte taal ter wereld. Meer gebruik betekent meer ontwikkelaars; meer ontwikkelaars betekent meer waarde.

Wat maakt Lisk anders?

Een van de grootste problemen bij andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum is schaalbaarheid. Omdat het platform een sidechain implementeert voor elke applicatie die erop is ontwikkeld, is het veel eenvoudiger om te schalen met veel minder problemen. Aangezien applicaties op sidechains worden ontwikkeld zal de munt niet moeten splitsen in een hardfork, als er iets mis gaat met een andere blockchain voor applicaties, omdat het de LSK-blockchain niet zal beïnvloeden. Sidechains betekenen ook meer beveiliging en een snellere applicatie voor applicatieontwikkelaars. Een andere factor die Lisk speciaal maakt, is het feit dat het een open source platform is. Er zijn momenteel 29 bijdragers aan het project en het is door ontwikkelaars zelf gerangschikt als een van de beste cryptocurrencies.

lisk

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Lisk.

Lisk Nano is een lichte LSK-wallet waarmee u transacties op het netwerk kunt verzenden en ontvangen en gebruikers een eenvoudig toegankelijke minimale functionaliteit biedt. Het maakt verbinding met andere knooppunten op het LSK-netwerk, daarom is synchronisatie van blockchain niet nodig. Dit is de officiële LSK-wallet.

lisk nano

Download Lisk Nano

Lisk kopen

Lisk kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.