Litecoin 2018-03-20T17:29:41+00:00

Wat is Litecoin?

In oktober 2013 introduceerde de voormalige Google-technicus Charles Lee een nieuwe altcoin aan de wereld: Litecoin. De munt werd geïntroduceerd als het ‘zilver’ voor het ‘goud’ van Bitcoin, en Lee beloofde dat de digitale valuta veel van de problemen van Bitcoin zou oplossen. Als u de twee valuta’s oppervlakkig zou evalueren, komen ze over als tweelingen – ze delen namelijk tientallen waardevolle kenmerken. Net als Bitcoin is Litecoin gemaakt om een peer-to-peer transactiesysteem te bieden. Het stelt individuen in staat om betalingen of transacties overal ter wereld te verrichten zonder kosten te maken.

Litecoin werkt ook als een wereldwijde valuta, waardoor het niet nodig is om de waarde aan te passen als u internationaal geld uitwisselt. En net als Bitcoin is Litecoin gedecentraliseerd. Er is geen centrale autoriteit, gebouw of hoofdkantoor. De valuta stroomt vrij op het internet. Dit betekent dat het veel veiliger is dan papieren valuta. En aangezien geen enkele regering het kan reguleren of er teveel van produceren, rust de waarde van Litecoin in handen van de mensen. Net als bijna alle digitale valuta wordt Litecoin geproduceerd via een proces dat ‘mining’ wordt genoemd. Miners gebruiken computers om Litecoin-transacties te verwerken, die worden voorgesteld als algoritmen die de computers moeten oplossen. Wanneer de computers de problemen oplossen, worden meer Litecoins toegevoegd aan het netwerk en worden de miners beloond met hun aandelen.

Er is een vast bedrag aan Litecoin in de wereld – de hoeveelheid kan nooit hoger zijn dan $ 84 miljoen. Nadat we dat punt hebben bereikt, kan de munt worden opgesplitst in kleine betalingen. Het mining-proces en de begrensde kapitalisatie van de valuta beschermen Litecoin tegen hyperinflatie. Het stelt de valuta ook in staat zichzelf te reguleren. Telkens wanneer een transactie wordt geverifieerd, wordt het netwerk veiliger. Het is duidelijk dat Bitcoin en Litecoin op veel manieren vergelijkbaar zijn, maar ze zijn ook heel verschillend. En van die verschillen ontleent Litecoin zijn waarde als een digitale valuta.

Waarom Litecoin Uniek is

Bitcoin was de eerste digitale valuta ter wereld, en dit heeft het een voorsprong gegeven in de competitie. Maar de vroege aankomst van Bitcoin is ook de oorzaak van veel van zijn tekortkomingen. Vandaag hebben de ontwikkelaars achter grote digitale valuta Bitcoin’s zwakke punten geïdentificeerd en hun valuta aangepast om het probleem op te lossen. Dit betekent dat hoewel Bitcoin de eerste technologie was om bepaalde technologieën te gebruiken – met name een baanbrekend netwerk dat blockchain heet – de valuta’s die daarop volgden die technologie mogelijk efficiënter kunnen gebruiken.

De Betere Blockchain

Blockchain-technologie is de basis van alle digitale valuta’s. Beeld u het volgende in.

Telkens wanneer een transactie of uitwisseling plaatsvindt in een digitaal valutanetwerk, wordt die actie vastgelegd in een “blok”. Elk van deze blokken is gekoppeld aan een zich langzaam ontwikkelende ketting. Iedereen op het netwerk heeft toegang tot de informatie in de blockchain. Dit betekent dat transacties publiekelijk bekend zijn, zelfs als de gebruikers anoniem blijven. Dit kader maakt digitale valuta ook zeer veilig. Litecoin gebruikt deze technologie eigenlijk efficiënter dan Bitcoin. De Litecoin-blockchain genereert om de 2,5 minuut een nieuw blok. Dit is 7,5 minuut sneller dan Bitcoin een blok kan produceren. Dit zal aantrekkelijk zijn voor verkopers die een snellere transactie willen. Natuurlijk kunnen verkopers in de wereld van Bitcoin onmiddellijk een betaling accepteren als ze de beveiliging terzijde laten. Maar in een digitale veiligheidswereld die over het algemeen ongereguleerd is, eindigt onvoorzichtigheid vaak slecht.

Met Litecoin krijgt u zowel veiligheid als snelheid. En deze snelheid is net een tandje hoger. Op 10 mei werd Segregated Witness (SegWit) geactiveerd in de Litecoin-blockchain. SegWit is het proces waarbij blokken in de blockchain kleiner worden gemaakt door handtekeninggegevens uit transacties te extraheren. Met dit proces kan de munt razendsnel betalingen verwerken. De eerste van deze betalingen vond plaats op 11 mei. In minder dan een seconde werd er geld van Zürich naar San Francisco verzonden. Maar Litecoin is waardevol door meer dan alleen zijn snelheid. Het heeft ook een brede aantrekkingskracht voor de consument.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Litecoin.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

ledger nano s litecoin

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

Coinbase is een van ’s werelds eerste cryptocurrencybeurzen en walletplatforms waarmee je Bitcoin, Ethereum en Litecoin kunt kopen en opslaan.

Voordelen:

  • 4 miljoen gebruikers
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin.
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • Tweestapsverificatie en email verificatie

Coinbase Wallet

Exodus beweert de allereerste desktopwallet te zijn met ShapeShift ingebouwd in de interface. Met ShapeShift kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies direct uitwisselen, bijvoorbeeld van bitcoin naar litecoin of van ethereum naar dash. Exodus heeft een supereenvoudige gebruikersinterface met alle benodigde functionaliteiten voor de overgrote meerderheid van crypto-handelaars en investeerders.

Met deze multifunctionele wallet hebben gebruikers volledige controle over hun privé-sleutels. Het is esthetisch aantrekkelijk en geeft toegang tot het personaliseren van functies en tot prachtige live portfoliografieken.

Download Exodus

Litecoin kopen

Litecoin kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.