Monero 2018-03-20T17:30:15+00:00

Wat is Monero?

Monero, ook bekend onder de code XMR, is cryptocurrency die in de maand april 2014 is geïntroduceerd. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies is Monero een open source en private cryptocurrency die zich ook richt op schaalbaarheid en decentralisatie. Monero is niet met deze naam gelanceerd, wel als BitMonero, maar een week later heeft het team achter deze digitale valuta het Monero genoemd omdat het kort is en de betekenis ervan in de Esperanto-taal ‘munt’ is. Het kostte de munt enige tijd om een sensatie te worden op de markt.

Over XMR wordt meestal misleidend gesproken door het een cryptocurrency als Bitcoin te noemen, terwijl het op een totaal andere manier werkt. Het is een snellere, private, veilige en goedkope digitale valuta die overal ter wereld als betalingsbron kan worden gebruikt. Bitcoin werkt meer gelijk een bankoverschrijving waardoor de eigenaars van BTC de overboekingskosten moeten betalen. Er bestaat geen soortgelijke vergoeding voor XMR omdat er geen overschrijving plaatsvindt. Vanwege deze functie van XMR is de terugboeking van frauduleuze en meerdaagse bewaarperiodes nihil. XMR wordt niet gecentraliseerd door een valuta waardoor deze valuta niet in aanmerking komt voor belasting en geen enkel land kan het wettelijk sluiten. Met andere woorden, de economische situatie van een land heeft geen invloed op de waarde van XMR. De waarde van Monero zal alleen maar toenemen en afnemen als het respectievelijk zeer snel of langzaam op de markt is verhandeld.

Monero is gedecentraliseerde, private en digitale valuta. Bij ander elektronisch geld heeft u meestal maar twee eigenschappen; gedecentraliseerd en digitaal, terwijl u bij XMR digitaal geld te verhandelen zonder te worden getraceerd door een persoon, inclusief de persoon die XMR ontvangt en de persoon die het verzendt. Kortom, het is een veilig, privé, niet-traceerbaar, niet-koppelbaar en vervangbaar digitale valuta. Dankzij deze functies geniet u van het volgende:

Private:

Andere digitale valuta’s worden op de openbare blockchain verhandeld, waardoor iedereen uw transactie kan zien, terwijl Monero’s valuta op een eigen private blockchain kan worden verhandeld. Dit zorgt ervoor dat alle transacties standaard privé blijven. Alleen u kunt uw financiën zien of uw boekhouder door hem toegang te verlenen tot uw account. Dit maakt Monero bovendien de meest private cryptocurrency op de markt. Zelfs als u XMR gebruikt in online winkels, zijn uw betalingen of alle andere ontvangsten privé.

Veilig:

Om het hele proces van het verhandelen van Monero XMR mogelijk te maken, heeft de ontwikkelaar een beveiligd bedrijfsplan ontwikkeld voor zijn gebruikers. Om elke transactie te beveiligen, geven ze een ezelsbruggetje voor een individueel account dat is aangemaakt wanneer u zich registreert op de software van Monero. Deze code bestaat uit 25 woorden die kunnen worden gebruikt om een back-up van het account te maken. Alle accounts zijn gecodeerd met een wachtwoordzin. Dit zorgt ervoor dat uw geld veilig is, zelfs als iemand toegang probeert te krijgen tot uw account. Zelfs de gestolen Monero kan waardeloos gemaakt worden vanwege dit systeem. Het verliezen van een enkele XMR is dus onmogelijk.

Ontraceerbaar:

Om ervoor te zorgen dat alle transacties ontraceerbaar blijven, geeft Monero u een handtekening waarmee u niet kunt achterhalen wie de transactie heeft gegenereerd, wie de afzender is en wie de ontvanger van de betaling is. Dit is een speciale eigenschap die werkt met bepaalde typen cryptografie. Met andere woorden, het werkt op dezelfde manier als VPN werkt, waar u de internetcensuur kunt doorbreken.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Monero.

CoinPayments is een online wallet die meer dan 70 altcoins accepteert. De wallet heeft een multi-sig en two-factor authenticatie.

coinpayments monero

Voordelen:

  • BitGo Instant: CoinPayments ondersteunt BitGo Instant, waardoor bitcoin-betalingen sneller dan normaal verlopen.
  • Beveiligd met BitGo: De wallet van CoinPayments wordt beveiligd door BitGo, wat betekent dat alle fondsen van het bedrijf worden beschermd door multisig-technologie.
  • Mobiele apps: Toegang tot uw account, betalingen in persoon accepteren en overal geld omwisselen met behulp van de mobiele apps die beschikbaar zijn voor Android en iOS. 
CoinPayments wallet

Monero kopen

Monero kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.