Nem 2018-03-20T17:31:08+00:00

Wat is NEM?

New Economy Movement (NEM) is een ondernemingsgerichte oplossing voor de aankomende blockchain-economie. Oorspronkelijk bedoeld om een fork te zijn van NXT, besloot de community om te gaan voor een compleet nieuwe codebase met een alfaversie die op 25 juni 2014 werd gelanceerd en waarvan de eerste stabiele versie op 31 maart 2015 werd vrijgegeven. Het platform wordt momenteel herschreven in C ++ en zal worden uitgebracht als de “Catapult” -update ergens in het begin van 2018.

Het Smart Asset System

De NEM-blockchain drijft het Smart Asset System aan. Dit systeem is bedoeld als een open, aanpasbare blockchain-oplossing voor elk aantal use cases, gebouwd op eenvoudige, krachtige API-vraag. De blockchain is beveiligd en transacties worden verwerkt door een wereldwijd netwerk van knooppunten waarop de kernsoftware van NEM wordt uitgevoerd en het netwerk wordt gebruikt als een API-gatewayserver.

Dit betekent dat ontwikkelaars die blockchain-aangedreven apps willen bouwen geen speciale NEM-software hoeven te gebruiken omdat alle NEM-functionaliteit beschikbaar is door toegang te krijgen tot API-vragen.

Dit biedt veel flexibiliteit als het gaat om systeemontwerp en hoe verschillende apps gebruik maken van het NEM-netwerk. Apps hebben rechtstreeks toegang tot de NEM API, hebben toegang tot een afzonderlijke server naast het maken van NEM-aanvragen of bestaande servers kunnen worden aangepast om NEM op de achtergrond te gebruiken.

nem blockchain nem blockchain nem blockchain

Ontwikkelaars definiëren NEM-adressen die fungeren als containers voor activa en die in de loop van de tijd kunnen worden bijgewerkt en gewijzigd. Een adres kan simpelweg een portemonnee zijn met munten of iets ingewikkelder zoals een document dat handtekeningen vereist of een verkiezing die stemmen verzamelt.

De ontwikkelaar zou dan Mozaïeken creëren: identieke, overdraagbare activa die de munten, handtekeningen of stemmen vertegenwoordigen die in de Adressen zullen verblijven. Dit systeem van flexibele adressen en configureerbare mozaïeken is uitvoerbaar voor talloze use cases en aangezien alle NEM-functionaliteit toegankelijk is via de NEM API, kan iedereen elk systeem bouwen dat ze maar kunnen bedenken en het met relatief gemak aan de NEM-blockchain koppelen.

Proof-of-Importance en het Oogsten (harvesting)

De NEM Blockchain gebruikt een Proof-of-Importance algoritme (in tegenstelling tot Bitcoins Proof-of-Work of PIVX’s Proof-of-Stake) om consensus te bereiken via een proces dat actieve deelname aan het netwerk stimuleert. Dit zorgt voor een gedecentraliseerd, flexibel netwerk van goed gedragende knooppunten. Elke knoop heeft een belangrijkheidsscore die bepaalt hoe vaak hij XEM, NEMs eigen token kan oogsten (denk aan mining of staking in PoW- of PoS-systemen).

Een deel van dit systeem werkt door het verwerven van munten: wanneer u uw munten in uw portemonnee plaatst, beginnen deze als niet-verworven munten.

Na verloop van tijd beginnen uw munten te vestigen of tellen ze mee voor het belang van uw account. Om in aanmerking te komen voor een belangrijkheidsscore, moet uw account minstens 10.000 definitief verworven XEM hebben.

Dit deel van het systeem werkt net als het inzetten van munten in PoS-setups, maar is slechts een onderdeel van het berekenen van uw belang.

Naast het volgen van de verwerving, wordt de transactiegrafiek van het NEM-netwerk voortdurend geanalyseerd om informatie te verschaffen over welke knooppunten bijdragen en welke niet. Dit betekent dat hoe meer transacties u naar andere gebruikers verzendt en hoe meer u het netwerk normaal gebruikt, hoe belangrijker u wordt. Het verwervingsproces en de transactiestatistieken resulteren in een belangrijkheidsscore voor elk knooppunt en deze scores worden gebruikt om de waarschijnlijkheid dat uw knooppunt XEM oogst, te schalen.

Omdat PoI niet hardware-intensief is, kunnen volledige knooppunten op vrijwel elke machine worden uitgevoerd, ongeacht de kracht, waardoor centralisatie van het oogsten wordt voorkomen bij degenen met de grootste machines.

Omdat het een tijdverbintenis vereist via het verwervingsproces, vermijdt het “de rijken worden rijker”-effect van veel inzettende systemen waarbij diegenen met het meeste geld onmiddellijk de grootste verdieners worden en niet kunnen worden overstegen. In sommige systemen zoals Bitcoin zijn mining-blokken en het uitvoeren van een netwerkknoop afzonderlijke processen. In het NEM-systeem wordt het runnen van een knooppunt om het netwerk te beveiligen en munten te verzamelen met dezelfde software uitgevoerd, waardoor het stimuleren van het runnen van een volledig knooppunt leidt tot meer decentralisatie in de loop van de tijd, omdat het oogsten winstgevender wordt. Al met al is het PoI-systeem uniek en lijkt het veelbelovend, een uitstekend alternatief voor traditionele consensusmethoden die allemaal gepaard gaan met hun aandeel in sterke en zwakke punten.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor NEM.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

De NEM Nano-wallet is een lichte versie van de NEM-wallet voor degenen die geen volledige knoop willen uitvoeren en de

blockchain willen opslaan. Hiermee kunnen gebruikers NEM, mosiacs en berichten naar elk adres / naamruimte verzenden. Het biedt ook multi-sigature en multi-user accounts. Gebruikers kunnen rechtstreeks in de wallet kopen en verkopen via de geïntegreerde Changelly Instant Exchange.

De NEM Nano Wallet is compatibel met OSX, Windows, Linux en meer.

Download Nem Wallet

Nem kopen

Nem kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.