Neo 2018-03-20T17:32:09+00:00

Wat is NEO?

Neo begon haar leven als AntShares (ANS) in 2014. AntShares, opgericht door Da Hongfei en Erik Zhang, wordt ‘China’s eerste blockchain-platform’ genoemd. In 2016, vermoedelijk in antwoord op de groeiende interesse in AntShares, en de behoefte aan blockchain-oplossingen die voldoen aan de vereisten van zowel overheidsregulatoren als privébedrijven, richtten Da en Erik OnChain op, een durfkapitaalverstrekker die op blockchain gebaseerde financiële diensten levert. In 2017 werd AntShares omgedoopt tot Neo.

Neo en OnChain zijn gevestigd in Shanghai. Het is zeker zo dat Chinese regelgeving verregaande gevolgen kan hebben voor cryptocurrencymarkten en -ontwikkeling. Neo is in gelijke mate kwetsbaar en goed gepositioneerd voor het informeren van en het samenwerken met Chinese toezicht.

Een Slimme Economie

Qua concept is Neo een ecosysteem met slimme contracten, vergelijkbaar met Ethereum. Hiermee kunnen gebruikers de opslag en uitwisseling van digitale activa automatiseren. Om te kunnen concurreren met meer gevestigde implementaties van slimme contracten, maakt het gebruik van de zich ontwikkelende technologie en samenwerking met de Chinese autoriteiten in de richting van het verklaarde doel van een ‘slimme economie’.

Digitale Identiteit

In 2005 stond de ‘Digital Signature Act’ van China toe dat digitale handtekeningen juridisch bindend zijn in theorie. Het probleem hier is dat een middel tot digitale identificatie, dat voldoet aan de vereisten van deze verordening, moeilijk te verkrijgen is. In 2016 heeft OnChain, in samenwerking met Microsoft China, Legal Chain opgericht met als doel dit identificatiemiddel te leveren. Legal Chain is van plan de onveranderlijkheid en transparantie van blockchain-systemen toe te passen om aan deze vereisten te voldoen, met het doel om in de loop van de tijd gezichts- en stemherkenning erin te integreren.

Dit concept van digitale identiteit is een belangrijk kenmerk van de door Neo voorgestelde slimme economie. Het onderhouden van een vertrouwde link tussen digitale en fysieke entiteiten betekent dat u eventuele misbruik van het systeem moet kunnen opvolgen, helemaal tot een juridisch bindende identiteit.

Consensus

Neo maakt gebruik van een consensusmechanisme genaamd Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). Deelnemers aan het systeem zijn in staat bepaalde knooppunten aan te wijzen als boekhouders. Een boekhouderknooppunt moet een minimale balans van NEO behouden en aan bepaalde prestatievereisten voldoen.

Boekhouders zijn belast met het verifiëren van de blokken die naar de blockchain zijn geschreven. Als twee derde van de knooppunten op het netwerk kan instemmen met de versie van de blockchain van een boekhouder, wordt consensus bereikt en wordt de voorgestelde versie van de blockchain gevalideerd. Als consensus mislukt, wordt een alternatieve boekhouder ingeschakeld en wordt het proces herhaald.

Omdat deze consensus slechts over een onderdeel van het netwerk hoeft te worden gerepliceerd, wordt er gezegd dat deze efficiënter is dan klassieke Byzantine Fault Tolerance. Het netwerk als geheel verbruikt minder hulpbronnen en kan hogere transactievolumes aan.

Met dBFT en enkele andere belangrijke optimalisaties beweert Neo meer dan 1.000 transacties per seconde te kunnen verwerken, met het doel om te optimaliseren tot meer dan 10.000 transacties per seconde. Vergelijk dat met de huidige verhouding van 15 transacties per seconde van Ethereum.

Dat is een groot voordeel, maar er kan worden gesteld dat deze winst ten koste gaat van centralisatie. Digitale identificatie en dBFT kunnen dienen om de besturing van het systeem tot een selecte groep te beperken.

NeoContracten

Neo’s slimme contracten worden NeoContracten genoemd. Eén van de grootste obstakels bij het ontwerpen van slimme contracten is dat hun resultaten betrouwbaar over een netwerk gereproduceerd moeten worden.

Als naar een contract wordt verwezen op een blockchain en dit verschillende resultaten oplevert op verschillende systemen, kan het netwerk niet op betrouwbare wijze overeenkomen hoe de blockchain eruit ziet en worden blokken geblokkeerd. Maar een slim contract kan geen zinvolle bewerkingen uitvoeren zonder toegang tot sommige variabelen.

Tijdstempels – Misschien wilt u slimme contracten gebruiken om wekelijkse betalingen aan een werknemer te automatiseren of om de 30 dagen een account bij een distributeur af te sluiten. U contract moet weten hoe laat het is. Om consistente toegang tot tijdgegevens te bieden, registreert Neo een tijdstempel voor elk nieuw blok dat wordt gegenereerd. Elke 15 seconden wordt een nieuw blok toegevoegd, zodat contracten toegang hebben tot de huidige tijd tot binnen 15 seconden.

Willekeurigheid – Ook handig is de mogelijkheid om willekeurige getallen te genereren. Maar hoe geeft u een willekeurig getal in terwijl u er ook nog voor zorgt dat hetzelfde willekeurige nummer in het netwerk wordt geïdentificeerd? Om slimme contracten toegang te geven tot willekeur, wordt een willekeurig getal ingevoegd in het veld Nonce van elk nieuw blok. Contracten kunnen verwijzen naar dit veld Nonce om toegang te krijgen tot dit willekeurige nummer.

Gegevensopslag – Gegevens in NeoContracten kunnen privé worden opgeslagen, alleen toegankelijk voor het contract waarmee het is geassocieerd. Gegevens kunnen ook worden opgeslagen in een globale context, toegankelijk voor alle contracten op het netwerk. Externe gegevens moeten worden overgebracht naar de Neo-blockchain en worden doorgegeven aan deze private of openbare opslagruimten om te worden verwezen door contracten.

De Tokens

Het platform omvat 2 verschillende tokens. NEO en GAS zijn de cryptografische valuta’s die het Neo-netwerk aandrijven. Zowel NEO als GAS zijn gelimiteerd tot 100 miljoen tokens elk.

Het NEO-token is representatief voor aandelen in de Neo-markt en kan niet worden verdeeld. De houders krijgen stemrecht in het NEO-ecosysteem en rechten op dividenden in de vorm van GAS. 50 miljoen NEO tokens werden verdeeld via initiële crowdfunding. De resterende 50 miljoen tokens worden vastgezet met een lock-outperiode.

Deze lock-out-tokens worden beheerd door de NEO Raad (een groep van de oprichters van het project) om de ontwikkeling en het onderhoud van het ecosysteem te ondersteunen. Specifiek zijn 10 miljoen tokens bestemd om kernontwikkelaars en leden van de raad te belonen, nog eens 10 miljoen worden gebruikt om het ecosysteem van de Neo-ontwikkeling te stimuleren, 15 miljoen tokens worden behouden als een ‘onvoorziene omstandigheden’ en de resterende 15 miljoen moeten worden geïnvesteerd in blockchain-ecosystemen die Neo ondersteunen.

Neo’s alternatieve token, GAS, wordt gegenereerd met een verhouding van 8 GAS per blok aan de constructie van de blockchain. De productiesnelheid wordt met 1 token verminderd voor elke 2 miljoen gegenereerde blokken. Ergens rond 2039 zal de GAS-circulatie 100 miljoen bereiken en de productie zal stoppen. In tegenstelling tot NEO kan GAS worden verdeeld.

Naast het kernprotocol, verdedigt het Neo-team een handvol zijprojecten die verschillende voordelen bieden voor het Neo Ecosysteem.

Superuitgevoerde Transacties

In een traditionele valutabeurs worden orders geplaatst en gekoppeld in een centrale marktplaats. Het proces is efficiënt, maar het vereist dat de gebruiker de controle over zijn geld vrijgeeft aan de beurs.

Door de plaatsing en koppeling van orders in een consensusnetwerk te automatiseren, kunt u ervoor zorgen dat orders op een eerlijke en transparante manier worden gekoppeld en verwerkt, waardoor effectief een gedecentraliseerde uitwisseling tot stand wordt gebracht. Maar dit resulteert in trage transacties omdat aanpassingen gevalideerd moeten worden over het netwerk.

Neo stelt een systeem voor waarbij wisseltransacties worden afgerekend op de blockchain, maar orderkoppeling wordt buiten de ketting (chain) afgehandeld door een centrale beurs. Neo noemt deze transacties ‘Supergeleidende transacties’. Dit is bedoeld om de efficiëntie van gecentraliseerde beurzen aan te bieden met de beveiliging van een gedecentraliseerde uitwisseling.

NeoX

Met NeoX kunnen transacties blockchains overspannen. Ik heb niet veel details gevonden over dit protocol. Vergelijkbare protocollen omvatten het genereren van slimme contracten die dienen voor het sluiten van geld op een blockchain in ruil voor toegang tot geld op een alternatieve blockchain.

NeoFS

Met NeoFS kunnen grote bestanden worden verdeeld en gedistribueerd over het netwerk. Gebruikers kunnen het betrouwbaarheidsniveau opgeven dat ze van een bestand verwachten. Bestanden met lage betrouwbaarheidseisen kunnen worden opgeslagen en opgehaald tegen minimale kosten. Voor een hogere vergoeding kunnen de gegevens worden opgeslagen op betrouwbaardere knooppunten.

NeoQS

Kwantumcomputers bedreigen de beveiliging van bepaalde cryptografische technieken. Neo gebruikt een op roosters gebaseerd cryptografisch mechanisme dat NeoQS (Quantum Safe) heet en dat in theorie bestand is tegen aanvallen van kwantumcomputers. Het is niet waarschijnlijk dat kwantum computing een invloed zal hebben op cryptografische systemen in de nabije toekomst, maar het biedt wel enige gemoedsrust.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor NEO.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

ledger nano s neo

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

NEON Wallet is een van de beste NEO-wallet die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Hiermee kunt u beide NEO-middelen, (NEO & GAS),opslaan, ontvangen en verzenden. Het geweldige eraan is dat u uw automatisch gegenereerde GAS kunt claimen als u NEO cryptocurrency in de NEON-wallet houdt.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de beveiliging, omdat uw persoonlijke sleutels nooit worden opgeslagen op NEON-servers. Dit betekent dat u uw geld beheert.

neon wallet

Download NEON Wallet

NEO kopen

NEO kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.