OmiseGO 2018-03-20T17:32:51+00:00

Wat is OmiseGO?

OmiseGO, die gebouwd is op het Ethereum-platform, heeft als doel het nummer één peer-to-peer cryptocurrencybeursplatform te worden. OmiseGO is veel meer dan een altcoin. Het is ontworpen als een financieel platform, met de bedoeling de huidige financiële instellingen en methodologieën te verstoren. Het is allemaal gebouwd op Ethereum, één van de meest populaire gedecentraliseerde applicatieplatforms op de markt vandaag. OmiseGO omschrijft zichzelf als: “Het antwoord op een fundamenteel coördinatieprobleem tussen betalingsverwerkers, gateways en financiële instellingen”. Het doel van het platform is niet zozeer een cryptocurrency te zijn zoals bitcoin of Dogecoin, maar eerder om gebruikers een alternatief te bieden voor online beurzen.

Het probleem met de huidige beurzen is dat men, om een cryptocurrency zoals bitcoin te kopen, steeds moet starten met een fiatvaluta, bijvoorbeeld USD. Er zijn heel weinig opties en weinig variatie beschikbaar in beurzen, vooral als het gaat om het converteren van de ene cryptocurrency naar de andere.

Hoe verschilt OmiseGO van standaard beurzen?

OmiseGO wil komaf maken met de huidige methode van kopen en verkopen van cryptocurrencies via beurzen. Het doet dit door de huidige bestaande cryptocurrencywallets aan te sluiten op een centrale OmiseGO-blockchain, waarover gebruikers snel en gemakkelijk cryptocurrencies kunnen uitwisselen. OmiseGO onderscheidt zichzelf door gedecentraliseerd en valuta-agnostisch te zijn op de volgende manieren:

  • Gedecentraliseerd

Beurzen vandaag zijn gecentraliseerde handelingen. Dit betekent dat de databases van alle transacties die op de beurs worden uitgevoerd, worden opgeslagen op een server (of groep servers) die eigendom is van de beurs. Hiernaast worden alle beschikbare gegevens van een bepaalde gebruiker, en vaak ook identificatie zoals een paspoort en rijbewijs opgeslagen op die server(s).

OmiseGO biedt dezelfde functionaliteiten als beurzen, maar houdt alle transacties gedecentraliseerd en opgeslagen op de blockchain. Dit houdt de gegevens veilig omdat een hacker geen toegang heeft tot één locatie om te knoeien met bijvoorbeeld de beschikbare middelen van één persoon. Een hacker moet elke gebruiker van de blockchain overtuigen, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om hackpogingen te doen.

  • Valuta-agnostisch

Bij de meeste beurzen kunnen gebruikers geld wisselen van fiat naar cryptocurrency en vice-versa. Deze beperking zorgt ervoor dat er veel kosten worden afgetrokken van het account van een gebruiker. Als ik bijvoorbeeld mijn BTC (bitcoin) naar ETH (Ether) zou willen converteren, zou ik eerst een beurs moeten zoeken die zowel in BTC als in ETH handelt. Vervolgens zou ik BTC vanuit mijn portemonnee naar de beurs moeten sturen. Dan zou ik mijn BTC omzetten in een gemeenschappelijke fiatvaluta (bijvoorbeeld USD). Ten slotte zou ik de USD terug moeten converteren naar ETH.

Gedurende dit hele proces zouden beurzen vergoedingen vragen, vaak bij de verkoop van BTC en opnieuw bij het kopen van de ETH.OmiseGO omzeilt het proces door te beweren dat het valuta-agnostisch is. Het maakt niet uit of u ETH omzet naar USD of ETH naar BTC. Het proces en de kosten blijven hetzelfde: een directe conversie met een kleine vergoeding.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor OmiseGO.

Exodus beweert de allereerste desktopportemonnee te zijn met ShapeShift ingebouwd in de interface. Met ShapeShift kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies direct uitwisselen, bijvoorbeeld van bitcoin naar litecoin of van ethereum naar dash. Exodus heeft een supereenvoudige gebruikersinterface met alle benodigde functionaliteiten voor de overgrote meerderheid van crypto-handelaars en investeerders.

Met deze multifunctionele portemonnee hebben gebruikers volledige controle over hun privé-sleutels. Het is esthetisch aantrekkelijk en geeft toegang tot het personaliseren van functies en tot prachtige live portfoliografieken. Dit is de desktopportemonnee die ik persoonlijk gebruik. Dit is een van onze beste desktop-cryptocurrencyportemonnees.

exodus omisego

Download Exodus

OmiseGO kopen

OmiseGO kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.