Ripple 2018-03-20T17:34:20+00:00

Wat is Ripple?

Ripple is zowel een betaalnetwerk (RippleNet) als een cryptocurrency (Ripple XRP) gecreëerd in 2012. RippleNet verbindt banken en andere grote instellingen en stelt hen in staat geld en andere activa via het netwerk over te maken. Alle transacties worden geregistreerd op het gedecentraliseerde XRP Ledger.

Ripple XRP is de valuta die wordt gebruikt in het betalingsnetwerk voor alle transacties, waardoor de tijd en het geld die verband houden met grensoverschrijdende betalingen worden verminderd. Elke transactie via het systeem wordt in slechts vier seconden verwerkt. Ter vergelijking: een transactie via Ethereum duurt meer dan twee minuten, via Bitcoin meer dan een uur, terwijl traditionele systemen tussen de drie en vijf dagen in beslag kunnen nemen. De valuta is ook schaalbaar – hij kan 1500 transacties per seconde verwerken. Bitcoin, aan de andere kant, kan naar verluidt slechts zeven in dezelfde tijdspanne behandelen. Dat is één van de redenen waarom Bitcoin Cash nu bestaat.

Het XRP-netwerk is niet alleen snel en schaalbaar, maar biedt ook lage transactiekosten. Vanwege de voordelen wordt het systeem al door meer dan 75 financiële instellingen over de hele wereld gebruikt. Dus wat is het grootste verschil tussen Ripple en Bitcoin? Ripple is een betaalnetwerk voor financiële instellingen en is een concurrent van systemen als SWIFT. Het kan ook worden verhandeld, maar was nooit bedoeld als betaalmethode om online inkopen te doen. Bitcoin wil een wereldwijd geaccepteerde valuta worden die conventioneel geld zou kunnen verbeteren of zelfs vervangen.

Niet iedereen is fan

Bitcoins zijn een nieuwe manier om betalingen te verrichten die banken en andere financiële instellingen omzeilen. Ripple daarentegen werkt samen met banken om hen te helpen bij het versnellen van grensoverschrijdende betalingen en het verlagen van tarieven. Sommigen zien het als tegenovergestelde van waar cryptocurrencies voor zouden moeten staan, daarom houden velen niet van deze standaard.

Een andere veel voorkomende kritiek is dat het niet gedecentraliseerd is zoals Bitcoins en andere cryptocurrencies. Het bedrijf heeft vóór de lancering alle munten gemaakt en bezit nog steeds meer dan de helft van het aanbod.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Ripple.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

nano ledger s ripple

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Ripple kopen

Ripple kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.