Stellar 2018-03-20T17:34:57+00:00

Wat is Stellar?

Stellar Lumens promoot zichzelf als een open source, gedistribueerde betalingsinfrastructuur, gebouwd vanuit het uitgangspunt dat de internationale gemeenschap “een wereldwijd financieel netwerk nodig heeft dat openstaat voor iedereen”. Stellar Lumens zal deze behoefte invullen en individuen, instellingen en betalingssystemen verbinden via haar platform.

Daarbij wil het team geldtransacties goedkoper, sneller en betrouwbaarder maken dan onder de huidige systemen. Bovendien zou hun protocol mensen van over de hele wereld verbinden door efficiëntere grensoverschrijdende

Hoe het werkt

Net als (de meeste) alle andere cryptocurrencies draagt Stellar Lumens dat mooie toverwoord dat typerend is geworden voor blockchain-technologie: decentralisatie. Het Stellar-netwerk draait op een web van gedecentraliseerde servers dat wordt ondersteund door een internationaal consortium van individuen en entiteiten. Deze servers ondersteunen het gedistribueerde grootboek dat de gegevens en transacties van het netwerk bijhoudt.

In de praktijk zal het Stellar-protocol functioneren als een meer inclusieve, flexibelere PayPal. Als u Stellar wilt gebruiken, moet u geld naar een anker in het netwerk uploaden. Net zoals een bank of PayPal houdt dit anker uw geld vast en geeft het in ruil daarvoor krediet aan uw virtuele wallet.

stellar

U vraagt zich misschien af waarom u in de eerste plaats debiet moet inwisselen voor krediet met een anker. Welnu, ankers dienen als brug voor elke gegeven valuta en voor het Stellar-netwerk. Met de swap kunt u uw geld formeel in het grootboek van Stellar omzetten.

Deze integratie betekent dat uw geld direct naar het netwerk kunt verzenden zonder te moeten wachten op een overboeking, zoals bij PayPal. Het stroomlijnt ook betalingen over de grenzen heen. Laten we zeggen dat uw geld wilde sturen naar uw verarmde expatbroer die in Frankrijk woonde. U zou uw gecrediteerde USD-saldo gebruiken om hem geld te sturen via het Stellar-netwerk. Stellar zou dan de USD automatisch omzetten in EUR aan de laagste wisselkoers, en de rekening van uw broer zou worden gecrediteerd voor het geruilde bedrag in EUR. Nadat hij de overdracht heeft ontvangen, kan hij het geld opnemen van een anker dat EUR ondersteunt en zijn Boheemse levensstijl verderzetten.

Gedistribueerde Uitwisseling

De munt biedt gebruikers ook de mogelijkheid om wisselorders in het grootboek te plaatsen om andere valuta te verkopen of te kopen. Alle tarieven worden vooraf bepaald door de persoon die de bestelling plaatst, dus ze zijn niet onderworpen aan de automatische wisselkoers die Stellar toepast op persoonlijke overdrachten.

Als u bijvoorbeeld GBP voor EUR zou willen ruilen, plaatst u een bestelling in het orderboek van Stellar. Die bestelling komt dan op de wereldmarkt, die u ook kunt raadplegen om te zien hoe uw bestelling zich opstapelt tegen anderen als deze. Merk op dat deze uitwisseling niet beperkt is tot alleen fiatvaluta. Het bevat ook cryptocurrency en fiat-handelsparen.

Multi-valuta Transacties

Zoals we eerder opmerkten, stelt Stellar u in staat om gratis geld te verzenden over de grenzen heen zonder het gedoe van formele bankprocedures of het wisselen van valuta.

Om dit te bereiken, doet het Stellar-netwerk één van de volgende drie dingen wanneer u een valutaoverdracht aanvraagt:

  • Converteert het geld met een eerdere aanbieding in zijn orderboek en faciliteert automatisch de uitwisseling.
  • Gebruikt Lumens, zijn munt, als bemiddelaar voor de uitwisseling. Het converteert de fondsen van valuta A naar Lumens op de wereldmarktplaats, en vervolgens worden die Lumens omgezet naar valuta B voordat de gebruiker dit geld ontvangt.
  • Als er geen handelsparen zijn in de ruil voor de twee valuta’s, zoekt de munt naar aanbiedingen op het netwerk die zullen leiden tot een kettingconversie naar de gewenste valuta (bijv. USD naar EUR, EUR naar GBP, BGP naar AUD, AUD naar JPY).

Dit uitwisselingsproces met meerdere valuta’s is behoorlijk vernuftig en biedt gebruikers een flexibele benadering om valuta’s gemakkelijk op internationale schaal te wisselen.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Stellar.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Stellar kopen

Stellar kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.