TRON 2018-03-20T17:35:38+00:00

Wat is TRON?

Tronix (TRX) is de officiële munteenheid van TRON, die als doel heeft een gedecentraliseerd platform voor het delen van entertainmentinhoud te zijn dat uiteindelijk gebruikmaakt van blockchain- en peer-to-peer (p2p) netwerktechnologie. Opgericht door een stichting zonder winstoogmerk in Singapore, probeert de Tron Foundation de wereldwijde entertainmentindustrie aan te pakken.

Volgens zijn witboek “zijn de teamleden van TRON volgelingen van Sir Tim Berners-Lee, die ervan overtuigd zijn dat het protocol vanaf het moment van zijn uitvinding een aanwinst voor de mens is, in plaats van een winstgevend hulpmiddel voor kleine groepen”. Tim Berners-Lee is de oprichter van het wereldwijde web.

Het open, gedecentraliseerde platform en de gedistribueerde opslagtechnologie van TRON stellen makers van digitale inhoud in staat tussenpersonen zoals de Apple Store en Google Play Store buiten beschouwing te laten. Inhoudontwikkelaars kunnen zo rechtstreeks geld verkrijgen van consumenten. Momenteel worden veel gebruikersgegevens en -verkeer gecontroleerd door een aantal bedrijven zoals Google, Facebook, Amazon en Snapchat. TRON probeert deze controle te beperken door eigendom van de gegevens terug te vorderen aan de ontwikkelaar.

Belangrijkste Functies van TRON

TRON wil “het Internet genezen” met de volgende punten:

 1. Data-vrijheid: vrije en ongecontroleerde data
 2. Inhoud-ecosysteem mogelijk maken waar gebruikers digitale activa kunnen verwerven door het verspreiden van inhoud
 3. Persoonlijke ICO met de mogelijkheid om digitale activa te distribueren
 4. Infrastructuur om gedistribueerde digitale activa-uitwisseling (zoals games) en marktvoorspelling mogelijk te maken.

Hoe werkt TRX?

Dit is een lange-termijnproject met een reeks fasen beginnend met Exodus in 2017 en uiteindelijk leidend tot Eternity in 2023. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van elke fase.

 1. Exodus: Het gratis platform voor peer-to-peer distributie, opslag en inhoud
 2. Odyssey: Economische stimuleringsmaatregelen die zijn opgezet om het creëren van inhoud en empowerment aan te moedigen
 3. Great Voyage: Individuele ICO-mogelijkheden
 4. Apollo: Mogelijkheid voor ontwikkelaars van inhoud om persoonlijke tokens uit te geven (TRON 20 token)

Fasen 5 en 6 willen beide het vermogen om de game-industrie te decentraliseren verder bevorderen. Ze stellen ontwikkelaars in staat om vrij spelplatforms te bouwen en vervolgens financiële aansporingen te krijgen bij het opzetten van de spellen in kwestie.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor TRON.

MyEtherWallet biedt u de mogelijkheid nieuwe wallets te genereren. Dit proces gebeurt volledig op uw computer, niet op de servers. Wanneer u een nieuwe wallet genereert, bent u verantwoordelijk voor een veilige back-up. MyEtherWallet.com is geen “webwallet”. U maakt dus geen account. Myetherwallet ondersteunt alle ERC20 tokens.

myetherwallet tron

Myetherwallet

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

ledger nano s

Voordelen:

 • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
 • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
 • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
 • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

TRON kopen

TRON kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.