Verge 2018-03-20T17:36:05+00:00

Wat is Verge?

Verge (XVG) is een veilige en anonieme cryptocurrency, gebouwd met een focus op privacy. Het is een gedecentraliseerde valuta die is ontworpen voor gebruikers die privacy belangrijk vinden. Het verbetert de originele Bitcoin-blockchain door meerdere op anonimiteit gerichte netwerken zoals Tor en i2p te gebruiken. Het maakt gebruik van multi-algoritmische mining-ondersteuning om de veiligheid te verbeteren en te zorgen voor een gelijke verdeling van munten aan miners.

XVG begon zijn leven als DogeCoinDark in 2014 en is daarmee een van de oudere anonieme munten. Toen het werd gelanceerd, was de bedoeling om een leuke, anonieme digitale valuta te creëren. In februari 2016 werd het omgedoopt tot Verge. In XVG draait alles om de privacy van zijn gebruikers. Verge gebruikt de TOR- en I2P-netwerken om ervoor te zorgen dat ze altijd actief zijn. Zowel Tor als i2P kunnen worden gebruikt bij transacties met de Electrum-cliënten van Verge, wat betekent dat “IP-adresinformatie en transactionele informatie niet lekken naar de servers waarmee de cliënt verbinding maakt” bij transacties van XVG via deze desktop cliënt. De XVG Electrum-portemonnee wordt voorzien van ondersteuning voor meerdere handtekeningen, wat betekent dat transacties meer dan één sleutel vereisen om te worden geautoriseerd. Standaardtransacties vereisen slechts één handtekening, maar voor extra beveiliging kunnen gebruikers voor transacties op basis van meerdere handtekeningen kiezen.

Op deze manier onderscheidt het bedrijf zich duidelijk van Bitcoin op het gebied van gegevensbescherming. Deze netwerken zorgen ervoor dat transacties niet leesbaar of traceerbaar zijn voor buitenstaanders en dat de gebruikte IP-adressen gecodeerd zijn. Alle transacties uitgevoerd via Verge worden verwerkt in maximaal 5 seconden. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van de “Simple Payment Verification”-technologie. Miners kunnen werken via platforms zoals CCMiner.org, prohashing.com of de XVG Blockchain Explorer.

Wat is Wraith Protocol?

Wraith Protocol is een technologie waarmee de gebruiker naadloos kan schakelen tussen openbare en particuliere grootboeken op de Verge Blockchain. Voor het eerst kunnen gebruikers zelf kiezen welk grootboek ze willen gebruiken. Met andere woorden, zijn de transactiegegevens verborgen en niet zichtbaar via de blockchain-verkenner, wanneer Wraith Protocol is ingeschakeld. In omstandigheden waarin transparantie wordt vereist, wordt het Wraith Protocol uitgeschakeld, zodat de transactiegegevens zichtbaar zijn in het grootboek.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Verge.

CoinPayments is een online wallet die meer dan 70 altcoins accepteert. De wallet heeft een multi-sig en two-factor authenticatie.

coinpayments verge

Voordelen:

  • BitGo Instant: CoinPayments ondersteunt BitGo Instant, waardoor bitcoin-betalingen sneller dan normaal verlopen.
  • Beveiligd met BitGo: De wallet van CoinPayments wordt beveiligd door BitGo, wat betekent dat alle fondsen van het bedrijf worden beschermd door multisig-technologie.
  • Mobiele apps: Toegang tot uw account, betalingen in persoon accepteren en overal geld omwisselen met behulp van de mobiele apps die beschikbaar zijn voor Android en iOS. 
Coinpayments wallet

Verge kopen

Verge kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.