ZCash 2018-03-20T17:36:29+00:00

Wat is Zcash?

Zcash (ZEC) is een gedecentraliseerde en open-source cryptocurrency die privacy en selectieve transparantie van transacties biedt. Zcash-betalingen worden gepubliceerd op een openbare blockchain, maar de afzender, ontvanger en het bedrag van een transactie blijven privé.

Zcash was de eerste open, vrij toegankelijke cryptocurrency die de privacy van transacties volledig kan beschermen door zero-knowledge cryptografie te gebruiken.

Zcash is gebaseerd op collegiaal getoetst cryptografisch onderzoek en is gebouwd door een gespecialiseerd team van technici op een open-sourceplatform op basis van de code van Bitcoin Core (Hard Fork van Bitcoin). De verbetering van Zcash ten opzichte van Bitcoin is de toevoeging van privacy. De munt maakt gebruik van geavanceerde cryptografische technieken, namelijk zero-knowledge proofs, om de geldigheid van transacties te garanderen zonder aanvullende informatie over hen te onthullen.

Geschiedenis van Zcash

Het eerste Zcash-protocol werd gelanceerd als “Zerocash” in 2014. De munt werd ontwikkeld door een samenwerking tussen de oorspronkelijke Zerocoin-onderzoekers aan de John Hopkins University en een groep cryptografen aan het Massachusetts Institute of Technology, het Technion – Israel Institute of Technology en de Universiteit van Tel Aviv. Door dit partnerschap hebben ze het oorspronkelijke protocol verder ontwikkeld en verbeterd door het efficiënter en privé te maken. Het Zcash-project werd formeel aangekondigd door ZECC CEO Zooko Wilcox-O’Hearn op 20 januari 2016 als een evolutie van het bestaande Zerocoin Project (het werk van Matthew Green, Ian Miers, Christina German, Aviel D. Rubin, in het departement Computerwetenschappen van de John Hopkins University, Baltimore).

Met het nieuwe Zerocash-protocol kunnen gebruikers directe betalingen aan elkaar doen met een enorm efficiënter cryptocurrencyprotocol dat niet alleen de herkomst van de betalingen, maar ook de hoeveelheid ervan verbergt.

Wallets

Een wallet (portemonnee) is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

Hieronder vindt u de beste wallets voor Zcash.

De Ledger Nano-wallet is een nieuwe hiërarchische, deterministische hardwarewallet die werkt met meerdere handtekeningen, voor bitcoingebruikers die een aantal aanvalsvectoren willen elimineren door middel van een tweede beveiligingslaag. Deze technisch zware beschrijving betekent echter niet zoveel voor de gemiddelde consument. Daarom zal ik verduidelijken hoe de Ledger Nano-wallet werkt. Qua hardware is de Ledger Nano een compact USB-apparaat met smartcard.

ledger nano s zcash

Voordelen:

  • Scherm/ apparaat beschermd door metalen draaibare kap
  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s
  • Apps van derden kunnen op het apparaat worden uitgevoerd
  • U2F-ondersteuning

Bij een volledig herstel van de wallet, kan het hele proces vanaf het apparaat worden gedaan zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten!

Koop Nano Ledger S

Trezor is een hardwarewallet die ideaal is voor het opslaan van grote hoeveelheden bitcoins. Trezor kan niet worden geïnfecteerd door malware en kunt uw persoonlijke sleutels ook niet blootleggen, wat het net zo veilig maakt als het houden van traditioneel

trezorpapiergeld. Trezor is open source en transparant, met alle technische beslissingen die profiteren van breder community-overleg.

Het is eenvoudig te gebruiken, heeft een intuïtieve interface en is Windows, OS X en Linux-vriendelijk. Een van de weinige nadelen van de Trezor-wallet is dat hij bij u moet zijn om bitcoins te verzenden. Dit maakt Trezor dus het beste voor inactieve spaarders, investeerders of mensen die grote hoeveelheden Bitcoin zeer veilig willen houden.

Voordelen: Goede beveiliging en privacy, cold storage, eenvoudig te gebruiken webinterface, ingebouwd scherm, open source software, beginnersvriendelijk.

Koop Trezor

Zcash kopen

Zcash kan worden gekocht op exchanges (beurzen), u kunt op verschillende manieren betalen, van contant geld tot creditcards en betaalkaarten tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies.

U kunt hieronder uw voorkeur kiezen of klikken op ”meer informatie” om meer te weten te komen over de verschillen tussen exchanges.