3 redenen waarom Bitcoin-prijs in het tweede kwartaal van 2018 zal stijgen

Het is een vage start van het jaar geweest voor bitcoin, maar hier komt de zon. Nadat de marktkapitalisatie in het eerste kwartaal met $ 119 miljard was gedaald onder druk van toezichthouders en de koudevlucht van advertentieplatforms, is de bitcoin-prijs gereed voor een herstel. En het lijkt erop dat de sterren zich beginnen uit te lijnen om dat in het tweede kwartaal te laten gebeuren. Brian Kelly van CNBC heeft de drivers van de bitcoin-prijs voor het nieuwe kwartaal beschreven en we hebben ze toegevoegd.

Amerikaanse belastingseizoen is bijna voorbij

15 april markeert het einde van het belastingseizoen in de Verenigde Staten, en het is net om de hoek. Beleggers die hebben geprofiteerd van de massale betoging van bitcoin in december moeten nu geld bedenken om Uncle Sam te betalen, wat een percentage van de verkoopdruk in de Bitcoin-prijs in maart zou kunnen verklaren. Kelly merkte op dat elke “belastinggerelateerde verkoop” die in maart plaatsvond, binnen iets meer dan een week zal eindigen. (Los daarvan merkte Kelly ook op dat de blockbuster $ 2 miljard van Telegram ICO mogelijk investeringen van BTC heeft aangetrokken.)

Coincheck Deal in Sight

Zoals CCN eerder aangaf, kan het Japanse Coincheck in de problemen komen. Het is niet alleen te koop maar de potentiële koper, online brokerage Monex Group, is het moederbedrijf van het in de VS gevestigde TradeStation (met enorme gegevens- en diagrammogelijkheden) en wordt openbaar verhandeld.

“Het is een enorme zelfvertrouwen boost; je hebt nu een gereguleerd openbaar bedrijf in Japan dat een crypto-uitwisseling koopt, “vertelde Brian Kelly, CEO van BK Capital Management, aan CNBC.

Geschiedenis zit aan de kant van Bitcoin

Tenzij je de dip wilde kopen, was maart moeilijk te volgen voor bitcoin-beleggers. Maar hoewel de bitcoin-prijs leed, bewijst de uitvoering alleen dat de geschiedenis zich herhaalt. Maart is historisch gezien een sombere maand voor de leidende cryptocurrency: “stijgt slechts een van de laatste zeven jaar [in 2013],” volgens de gegevens van Fundstrat.

Dat is goed nieuws voor april, want historisch gezien is dit een van de beste handelsmaanden voor de bitcoin-prijs, “stijgt vijf van de afgelopen zeven jaar,” zegt Fundstrat.

Bron: CCN
Foto: Pixabay (Pexels)

2018-04-11T14:28:34+00:00