Australië lanceert nieuwe crypto beurs-voorschriften

Australische cryptocurrency-beurzen moeten zich houden aan nieuwe antiwitwasreglementen (AML) vanaf 3 april, heeft de regering bevestigd.

Volgens de website van het Australische transactieoverzicht en analysecentrum (AUSTRAC) moeten beurzen zich nu bij de autoriteiten registreren, evenals procedures voor het melden van aangiften en identiteitscontroles.
De verhuizing komt als een poging om de resterende lacunes in cryptocurrency gebruik met betrekking tot belasting- en identiteitsbeheer te verzegelen.Tegen de achtergrond van ontevredenheid als gevolg van een sterke toename van oplichting, vroeg het Australische belastingkantoor vorige week om input van belastingbetalers in de manier waarop aftrekkingen van cryptocurrency-winsten het best zouden moeten worden verzameld.

Als onderdeel van de veiligheidshervorming moeten intussen de beurzen zich nu houden aan vier hoofdregels om boven het bord te opereren:

  • Goedkeuring en onderhoud van AML / CTF-programma voor het identificeren, beperken en beheren van risico’s op het gebied van witwassen van geld en terrorismefinanciering.
  • Identificeren en verifiëren van de identiteit van hun klanten.
  • Rapporteren aan AUSTRAC verdachte zaken en transacties met een fysieke valuta van $ 10.000 of meer.
  • Het bijhouden van bepaalde records voor zeven jaar.

Een nieuwe respijtperiode van zes maanden zal de nieuwe voorschriften vergezellen, waarbij AUSTRAC soepeler zal zijn voor operatoren die niet aan de vereisten voldoen.

Bron: Cointelegraph
Foto: Catarina Sousa (Pexels)

2018-04-06T09:23:31+00:00