“TON” de eerste miljarden ICO in de geschiedenis van cryptocurrency.

De broers Pavel en Nikolai Durov tonen nog steeds aan de wereld hun vermogen om zaken te doen en een succesvolle carrière te maken in elk van de investeringen die zij doen. Pavel Durov heeft geweten hoe de behoeften van de markten te interpreteren, en zijn eerste commerciële succes kwam met de oprichting van Vkontakte, een bedrijf dat wist hoe de voordelen van Facebook te benutten, en het aan te passen aan de gewoonten en behoeften van de Russische bevolking, terwijl een reeks diensten toevoegen die Facebook-gebruikers niet kunnen genieten. Wat als een klein project begon, werd uiteindelijk het leidende sociale netwerk van Europa, wat Durov een winst van ongeveer een half miljard dollar opleverde na een verkoop die waarschijnlijk was ingegeven door politieke problemen.

In zijn “afscheid” zei hij dat hij zich zou concentreren op een nieuw project: “Telegram” een instant-berichtentoepassing, die binnenkort de grootste concurrent van WhatsApp zou worden. De functies overtroffen die van de webmessaging-gigant: encryptie, snelheid en automatisering. Op dit platform werd een reeks nieuwe ontwikkelingen gebouwd die parallelle economieën stimuleerden. Bots zijn een voorbeeld: in een interview met TechCrunch meldde Pavel Durov dat een bedrijf dat bots ontwikkelt voor Telegram voor acht cijfers is verkocht.

Nu staat Pavel Durov opnieuw in de schijnwerpers met de belofte om de wereld van blockchain te revolutioneren met “Telegram Open Network”, een DLT die belooft de traditionele problemen van cryptocurrencies met veelbelovende benaderingen op te lossen. Volgens een gelekte promotievideo zou TON, als het wordt omarmd door Telegram-gebruikers, wereldwijd het meest gebruikte blockchain-netwerk kunnen zijn.

Om zijn doelstellingen te bereiken, heeft TON een privéverkoop aangekondigd vóór de ICO. Ze wilden ten minste 1,2 miljard dollar ophalen, waarmee TON het meest ambitieuze project werd op het gebied van fondsenwerving voor een ICO. In de eerste verkoop, op 29 januari, verklaarden ze aan de SEC de verzameling van $ 850 miljoen aan 81 beleggers, wat gemiddeld iets meer dan $ 10 miljoen per belegger oplevert. Een indrukwekkend cijfer in vergelijking met wat een gemiddelde belegger zou uitgeven aan een gewone ICO.

Ondanks het aanzienlijke bedrag dat werd opgehaald, kondigden ze echter een tweede particuliere verkoopronde aan. Deze ronde, volgens een FORM-D uitgegeven door de SEC, haalde nog eens $ 850 miljoen op van een groep van 94 beleggers die een verplicht minimumbedrag van $ 1 miljoen stortten. De verkoop vond plaats op 14 maart en rapporteerde aan TON Issuer Inc. in totaal 1,7 miljard dollar, waarmee het de meest geldgewonnen crypto in de geschiedenis van de ICO’s werd.

Naar verwachting zal het opgehaalde geld na de openbare ICO $ 2,55 miljard bedragen. Genoeg om de uitvoering van zijn routekaart te garanderen, die het laatste kwartaal van 2018 als de datum van netwerkimplementatie voorstelt.

Bron: Cryptocurrencynews
Foto: David McBee (Pexels)

 

2018-04-06T08:47:34+00:00