Start nu 2018-02-10T13:17:39+00:00

Handleiding cryptocurrency

Sinds 2009 hebben cryptocurrencies de wijze waarop geld en activa overgedragen worden verstoord. Cryptocurrency is een vorm van digitaal geld dat ontworpen is om veilig te zijn en in vele gevallen anoniem. Op de volgende manier kunt u deelnemen in het vormen van het de toekomstige financiële landschap.

Vanaf de officiële lancering van bitcoin in januari 2009 hebben cryptocurrencies voor opschudding gezorgd in de financiële industrie. Hoewel velen op de hoogte zijn van hun bestaan, weten weinigen hoe ze werken en waarom ze belangrijk zijn. In deze handleiding gaan we uitgebreid in op cryptocurrencies zoals bitcoin en Ethereum, waar ze vandaan komen, hoe u moet starten, wat u nodig heeft om te starten en waarop u moet letten.

Wat is cryptocurrency?

In een wereld waar alles gedigitaliseerd is, zijn cash en geld in het algemeen achtergebleven. Zelfs als we rekening houden met het wijdverspreide gebruik van kredietkaarten en online overschrijvingen, verwachten we dat fysiek geld ergens bestaat, zij het in de bank of in een portemonnee. Cryptocurrencies beogen om de verouderde opvattingen over derde partijen en fysiek geld te veranderen door ze enkel te laten voorkomen in een digitale database die “blockchain” genoemd wordt.

In zijn eenvoudigste vorm laat cryptocurrency gebruikers toe om onmiddellijk geld over te maken met goedkope transactiekosten en zonder derde partijen te betrekken. In de loop van de jaren zijn veel cryptocurrencies verder gegaan dan deze kerncomponent en platforms gecreëerd die gebruikers toelaten om alles, van auto’s tot reële vermogens zoals auto’s en onroerende goederen over te maken, met behulp van blockchain-technologie geïntroduceerd door bitcoin.

Het crypto gedeelte in de naam “cryptocurrency” komt van het feit dat transacties – het overdragen van vermogen zoals valuta en digitale of reële activa tussen een zender en ontvanger – zijn gecodeerd voor beveiliging, een proces dat cryptografie genoemd wordt.

Cryptografie wordt gebruik omwille van drie redenen:

  1. Om te voorkomen dat transacties worden gemanipuleerd
  2. Om de identiteit van partijen die betrokken zijn in een transactie te beschermen
  3. Om het creëren van nieuwe munten toe te laten via het mining proces

Wat is de blockchain?

De blockchain is de gehele geschiedenis van transacties gemaakt met één bepaalde cryptocurrency. Aangezien de blockchain de technologie is achter elke cryptocurrency is ze van essentieel belang om cryptocurrencies te kunnen begrijpen. Laten we het begrip blockchain ontleden.

Een block

Wanneer twee gebruikers van een cryptocurrency, bijvoorbeeld bitcoin, munten sturen naar elkaar, ontstaat er een transactie. Deze transactie bevat, onder andere, het walletadres van de zender, het walletadres van de ontvanger en het bedrag dat gezonden wordt.

Deze transacties worden toegevoegd aan een niet-geverifieerd blok, waarbij elk blok het maximum van een vooraf gespecificeerd aantal transacties bevat, afhankelijk van de betreffende cryptocurrency. Nadat de transactie is toegevoegd aan een blok, wordt gezegd dat deze onveranderlijk is: deze kan niet worden bewerkt en kan niet worden verwijderd.

U kunt een blok zien als een pagina van een grootboek met een lijst met transacties. Zodra het blok is gevuld, zullen miners de transacties verifiëren en is het blok klaar om aan de ketting te worden gekoppeld.

De chain

Elk gedolven blok wordt vervolgens gekoppeld aan de rest van de blokken in de blockchain. Deze ketting van blokken bevat elke afzonderlijke transactie die werd uitgevoerd in de geschiedenis van de cryptocurrency. Het blok krijgt een nieuwe identificatiecode en ook de identificatiecode van het vorige blok. Hiermee wordt het blok aan de vorige in de ketting gekoppeld, enzovoort. Elk blok kan alleen aan een vorig blok worden gekoppeld en kan maar één kindblok tegelijk hebben.

Wat heb ik nodig om te starten?

Starten in de wereld van cryptocurrencies is niet zo moeilijk als het lijkt. Met een beetje onderzoek kunt u klaarstomen op korte tijd. Wat heeft u nodig?

kies cryptocurrency

Kies een cryptocurrency

Er zijn meer dan 1000 cryptocurrencies op de markt. Deze cryptocurrencies hebben allemaal hun eigen specifieke voor- en nadelen. Het kiezen van de juiste cryptocurrency vereist wat onderzoek. Gelukkig zijn we hier om te helpen.

Bekijk onze munten-pagina voor gidsen over enkele van de meest verhandelde cryptocurrency’s op de huidige markt.

MEER INFO

 

maak wallet aan

Maak een wallet aan

Nu u een cryptocurrency heeft gekozen, is het tijd om een wallet aan te maken. Een wallet oftewel een portemonnee is uw toegangspoort tot de blockchain. Het is een stukje software waarmee u verbinding kunt maken met de blockchain, cryptomunten kunt verzenden en ontvangen en uw saldo kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten en het kiezen van de juiste voor uw behoeften, kan door er enkele uit te proberen.

MEER INFO

cryptocurrency kopen

Koop van een exchange

Vervolgens, kunt u uw wallet vullen met munten. Net als bij gewone valuta’s heeft u een exchange (beurs) nodig om fiatgeld (zoals USD, AUD of EUR) te converteren naar uw gekozen cryptocurrency.

Zorg ervoor dat u een betrouwbare en veilige exchange kiest. Na het wisselen van fiatgeld naar cryptogeld kunt u gemakkelijk munten overmaken naar uw softwarewallet en bent u er klaar voor!

MEER INFO